Sokszor gyermekeink élete is nehéz és stresszes, ami megnyilvánulhat viselkedési zavarokban, tanulási problémákban, különféle szorongásokban. Hogyan tud ezen segíteni a gyermek kineziológus ?

2022. március 24-én Fülöpné Ádám Rita gyermek kineziológussal beszélgethettek erről a témáról a kisgyermekes családok az EKMK Cholnoky Lakótelepi Könyvtárában. 

A derült idő és a téma fontossága is támogatta, hogy a könyvtárba sok család látogatott el. 

De mit is csinál a kineziológus? Hangzott el a kérdés.

A kineziológia nem tünetet kezel, hanem a kialakult probléma okának érzelmi hátterét oldja. A kineziológia nem gyógyít, a negatív érzelmi hátteret kezeli, ahol a probléma kialakult.

A gyermek kineziológia a blokkok oldása által segíti a gyermekek testi, lelki fejlődését. Segít a gyermeknek a belső korlátok átlépésében és a lelki blokkok feloldásában. Tudtuk meg Fülöpné Ádám Rita elődásából.  

Az előadás után felcsendültek az ismert magyar népdalok, ölbéli játékok Rábaközi Rita Ringató foglalkozásvezető által. Az elbűvölő foglalkozásvezető mellé csatlakoztak a családok, így hamar énekszó töltötte be a könyvtár termét. A hangszerek, dalok mellett a gyerekek örömére nem maradhattak ki az ölbéli játékok sem. Indultak a lovagoltatók, magasba röppentek a gyerekek. 

Jó volt hallani, hogy a közös játék és éneklés után a vendégváró falatkák mellett a résztvevők folytatták a beszélgetést a hallottakról, dúdolták a dalokat. 

Köszönjük a két előadónak ezt a hasznos és felemelő délelőttöt!