2021. szeptemberében 5 családi napot szerveztünk meg, különlegesen fókuszba állítva a kisgyermekes, fiatal családok érdekeit.

Tekintettel a Covid pandémiára úgy gondoltuk, hogy a családos programokon keresztül tudásmegosztásra is lehetőséget adunk a résztvevőknek.
A programok remekül sikerültek. A résztvevők és a szakmai együttműködő partnerek, előadók is megjegyezték, hogy nagy volt az érdeklődés. Talán ehhez az is hozzájárult, hogy az előző években az élő találkozások limitálva voltak.
Majd 2022. júniusában még 3 db kisgyermekes családokat megszólító rendezvényt szervezett Alapítványunk.

1./ Szeptember 23. 10: 15. Veszprém Cholnoky Könyvtár.


Előadó Meinczingerné Vágner Zsuzsanna Tanácsadó, aki az őszi immunerősítésről beszélt. Az előadás után kérdések-válaszok hangzottak el, majd Ringatón vehettek részt a kisgyermekes anyukák.

2./ Alapítványunk csatlakozott a Három Királyfi Három Királylány Gyerekemelési rendezvényéhez. A Kálvin Parkban vártuk Ringató foglalkozásra a családokat. Itt Rábaközi Rita énekes-játékos foglalkozásán melegíthettek be a gyerekemelésre a családok.

3./ Szeptember 27. 10:30-tól a veszprémi Dózsavárosi könyvtárban vártuk a családokat.

Az olvasóvá nevelésről a helyi gyermekkönyvtár vezetője tartott előadást  a családoknak. Nem lehet elég korán kezdeni a művészeti nevelést! Az igényes válogatás, a vizuális és szöveges tartalmak között szükséges. Ma minden is elérhető. Szűrni kell a szülőnek. Az előadó jó példákkal állt elő. Bemutatott értékes irodalmat, illusztrációkat a legkisebbek szüleinek. Az előadás után Ringató foglalkozáson   is megtapasztalhatták a résztvevők az igényes tartalmakat.

4./ 2021. 09. 29.  9.15-től Balatonfüreden, a városi könyvtárban Nagyné Czuri Eszter előadása sokakat érdeklő témát dolgozott fel.

A nem főállású anyukánál eljön az az idő, kinél korábban, kinél hosszabb idő elteltével, hogy vissza kívánnak lépni a munkaerőpiacra. Hogyan tegyék ezt meg? Milyen egy jó önéletrajz, motovációs levél? Mi az a részmunkaidős foglalkoztatás, vagy mitől lesz családbarát egy munkahely? Hogyan éljünk és ne visszaéljünk azzal, hogy édesanyák vagyunk? Mert senki sem szereti a mindig a gyerekekre hivatkozó munkaerőt. És egyáltalán, milyen munkahelyet keressek kis gyerek/ek mellett? A téma nagyon erős volt, így az összegyűlteknek volt mit megbeszélniük. Az elődadás és a felmerült kérdések feldolgozása után Ringatón új dalokat és játékokat tanulhattak a családok.

5./ Szeptember 30-án Veszprémben az Agórában megismételtük a füredi előadást a veszprémi családoknak is. 

Érdekes volt megtapasztalni, hogy ugyanazok a kérdések merültek fel az anyukákban.  Ez az időszak sok anyukának a karrierváltás időszaka is. Nem kívánnak teljes munkaidőben munkába állni. Olyan családbarát megoldásokat keresnek, amelyek mellett könnyebben összeegyeztethető a család és a karrier is. Az előadást lezáró beszélgetés és az azt követő Ringató után is maradtak még az anyukák. Spontán folytatták a beszégetést, tapasztalatok cseréjét.

6./ 2022. június 22. Balatonfüred Könyvtár Ringató és gyermekkönyv ajánló

Rábaközi Rita foglalkozásvezető tapasztalata alapján, a Ringató foglalkozás mellett mindig örülnek a családok, ha a sokszor  túl széles és színvonaltalan gyerekkönyv kínálatból a minőségi  köteteket bemutatja.

7./ 2022. június 23. Veszprémi Cholnoky Könyvtár Ringató és könyvbemutató

Ismét Ringató foglalkozásra és igényes gyermekirodalom ajánlására vártuk a kisgyermekes családokat. Ismét nagy sikerrel.

8./ 2022. június 27.  Balatonakali Strand Ringató és gyermekkönyvek bemutatója

Rábaközi Rita Ringató foglalkozásvezető tapasztalt kisgyermekes családokat megcélzó műsorok megtartásában. Nagy örömmel vettek részt a strandoló családok a közös éneklésen és örültek a könyvajánlónak is.