2022. március 28-án 10 órakor várta előadónk, Meinczingerné Vágner Zsuzsanna a kisgyermekes családokat. Az elődás témája az egészséges életmód, immunerősítés, allergia és az okos étkezés volt. 

A téma sok kisgyerekes családot vonzott a balatonakali Művelődési Házba, hiszen az utóbbi másfél évben zajló pandémia okán az érdeklődés középpontjába került az immunrendszer, illetve az immunrendszer támogatásának lehetőségei. Számos mindennapi szokás, életmódbeli tényező szerepe felértékelődött, mint pl. a rendszeres testmozgás, a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, a stresszmentes életmód, valamint a változatos, kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás.

Az előadás után gyorsan megtelt a helyi Ringató foglalkozásvezető szőnyege éneklő, játszó családokkal. Rábaközi Rita foglalkozása elvarázsolta a gyerekeket és a szülőket egyaránt. Előkerültek a fakanalak, főtt a borsó, sült a pogácsa az apró gyerektenyerekben. Indultak a lovasok, és magasba röppentek a gyerekek. Szóltak a népdalok, kánonok. 

A fantasztikus hangulatú Ringató után a témához kapcsolódóan finom és egészséges falatkák mellett beszélgettünk tovább a családokkal az okos táplálkozásról.