2022. március 23-án folytatódott a Tedd le a telefont anya! programsorozatunk. A balatonfüredi Lipták Gábor Városi Könyvtárban 9.15-re vártuk a kisgyermekes családokat. 

A gyönyörű időjben hamar megtelt a könyvtár, pici, totyogó és nagyobbacska gyerekekkel és szüleikkel. Miért fontos már kigyermekkorban a vizuális nevelés, hogyan tudják ezt a szülők a családban elkezdeni. Milyen módon támogathatja a könyvtár ebben a szülőket. Az esztétikai, vizuális és művészeti nevelés hármasa hogyan függ össze. Ezekről beszélt a családoknak, előadónk Faragó Szilvia Gyermekkönyvtáros.  Az olvasásra nevelésről szóló előadását könyvajánló követte, mely kifejezetten a legkisebbeknek szóló könyveket tartalmazott. A kisgyermekek nagy örömmel forgatták a lapozókat, többek között a Ringató Kiadó lapozóit, melyek népdalokat és mindezek mellett gyönyörű illusztrációkat is tartalmaz.

Ezekből a lapozókból is felcsendültek a szebbnél szebb népdalok a családok szeretett helyi Ringató foglalkozásvezetőjétől, Rábaközi Ritától. A „ringatós” szőnyegen Rita fantasztikus hangulatot teremtett. Megszületett a varázslat egy-egy hangszerrel, játékkal és a népdalok ereje a családokat is éneklésre bírta. Így nem maradhattak el a kánonok sem, mely a Ringató foglalkozások egy különleges eleme. 

A fantasztikus hangulatú Ringató után mindenkinek jól estek a vendégváró falatok, ami mellet folytathatták a beszélgetést, énekést a családok.