Csak megnézem, hogy hány óra van. Hű, jött két értesítésem.” „Vajon kik lájkolták a posztomat?” 2022. március 22-én a Kisgyermekes családoknak szerveztünk előadást a Veszprém Megyei Könyvtárban, Tedd le a telefont anya! címmel.

A mai világ elengedhetetlen tartozéka a mobiltelefon, de jó példát mutatunk azzal a gyereknek, ha egész nap rajta „lógunk?  Miért fontos a mai világban a könyvtárak szerepe, miért fontos a vizuális nevelés már kigyermekkorban. Hogyan függ össze a kisgyermekkori vizuális, esztétikai és művészeti nevelés? Ezekről a témákról szólt előadónk, Vargáné Ládonyi Erzsébet a Gyermekkönyvtár vezetőjének előadása a Veszprémi Könyvtárban. Örömmel láttuk, hogy a gyönyörű időben sok kisgyermekes családot vonzott az elődás témája, és sok család életében játszik fontos szerepet a könyvtár, fontos a programmá válik a könyvtárba járás. 

Az előadás után egy fantasztikus hangulatú Ringató foglalkozáson vehettek részt a családok. A foglalkozásvezető, a környéken is nagy szeretetnek örvendő Rábaközi Rita volt. Egyik pillanatról a másikra egy vegyeskar szólalt meg a „ringatós” szőnyegen. És szóltak a kánonok, az ismert népdalok. Természetesen a kedvenc ölbéli játékok sem maradhattak ki, ebéd felé közeledve főtt a borsó, sült a perec az apró gyerektenyerekben.

Az igazán jó hangulatú délelőtt zárásaként vendégfalatok mellett folytathatták a családok a beszélgetést, éneklést.